Україна отримала 63 млн євро від Світового банку для виплат педагогам і чиновникам

Державний бюджет України в понеділок одержав від Світового банку фінансування в розмірі EUR63 млн, які будуть спрямовані на часткове відшкодування видатків на оплату праці працівників держорганів і педпрацівників за лютий і березень 2023 року.

"Кошти були надані Міжнародною асоціацією розвитку (IDA) на пільгових умовах у рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE)", - зазначено в повідомленні Мінфіну в понеділок 19 червня.

Згідно з ним, термін погашення кредиту становить 10 років із 4-річним пільговим періодом.

Як ідеться на сайті Світового банку, на 23 червня рада його директорів запланувала розгляд п'ятого додаткового фінансування для проєкту PEACE в розмірі $500 млн.

Окрім того, цього місяця на порядку денному групи Світового банку ще два нових проєкти для України: ADVANCE Ukraine TF (ADVAncing Needed Credit Enhancement for Ukraine) від IDA і Development Policy Financing (DPF).

Як повідомлялося, Кабмін затвердив порядок виплати одноразової допомоги в 5 тис. грн для тих, хто проживає в зоні підтоплення. 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті