Україна оголосила у розшук дружину Медведчука Оксану Марченко

Один із територіальних підрозділів Служби безпеки України оголосив у розшук Оксану Марченко – колишню телеведучу та дружину проросійського політика Віктора Медведчука. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Повідомлення про розшук управлінням Служби безпеки України в Івано-Франківській області опубліковано на сайті МВС України.

Згідно з повідомленням, Оксана Марченко звинувачується за статтею Кримінального кодексу про "фінансування діянь, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного порядку, захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України".

5 квітня Служба безпеки України також повідомила про арешт двох земельних ділянок з об'єктами нерухомості, які належали Марченко. За словами СБУ, ділянки перебували у туристичних районах Львівської області та Марченко отримала їх незаконно.

Як писали українські ЗМІ, Марченко залишила територію України незадовго до початку повномасштабного російського вторгнення. У квітні 2022 року вона зверталася до президента РФ путіна з проханням допомогти в обміні її чоловіка.

Колишній медіамагнат та політик Віктор Медведчук, якого в Україні називають "кумом путіна", з початком великої війни переховувався. Потім його спіймали на території України і обміняли на українських солдатів, які потрапили в російський полон.

Як повідомлялося, заарештовані "приховані" активи дружини Медведчука Оксани Марченко на понад 440 млн грн.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті