Україна надала аварійну допомогу енергосистемі Польщі - Міненерго

Україна за запитом Польщі 1 березня надавала аварійну допомогу польській енергосистемі з 10:00 до 12:00 і з 13:00 до 17:00 сумарною величиною 1540 МВт-год. Про це повідомляє у Телеграм Міністерство енергетики України..

Як зазначається в повідомленні, наразі дефіциту в енергосистемі немає, у резерві - 14 одиниць генерувального обладнання теплових станцій.

Крім того, на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії в незначних обсягах - 153 МВт-год, що втричі менше, ніж учора. Однак високим залишається показник експорту в Польщу, Словаччину, Румунію, Молдову та Угорщину - до 8779 МВт-год (учора - 9 389 МВт-год).

Водночас в Одесі знеструмлено 144 споживачі в багатоквартирному будинку, що постраждав унаслідок ворожої дронової атаки в ніч на суботу.

Крім того, через бойові дії, зокрема, в Донецькій області без світла залишаються 77 населених пунктів, у Харківській - 63, у Сумській - 57, у Запорізькій - 50, у Херсонській - 45, у Чернігівській - 18.

Водночас за добу енергетики заживили, зокрема, 7 населених пунктів у Донецькій області, 1,4 тис. абонентів у Миколаївській, 4 тис. споживачів у 8 населених пунктах Херсонської області.

Також відновлено електропостачання 1,6 тис. споживачів у Дніпропетровській області, знеструмлених із технічних причин.

Зазначається, що в прогоні опор ПЛ 330 кВ у Запорізькій області виявлено розкрадання понад 16 км дроту та 1,7 км грозотроса. Ділянка була без напруги. На місце викликали поліцію.

Щодо газопостачання, то в Харківській області пошкоджено сталевий надземний розподільний газопровід, припинено газопостачання 4 населених пунктів (понад 350 абонентів). У Сумському районі будівельною технікою пошкоджено газопровід середнього тиску. Без газу залишилося 2,6 тис. абонентів.

Як повідомлялося, польський оператор енергосистеми у відповідь на запит "Укренерго" три дні поспіль (27-29 лютого) надавав аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії.

Нагадаємо, через російські удари припинила роботу одна з теплоелектростанцій на Дніпропетровщині. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті