Україна може виготовити цього року щонайменше мільйон дронів - Федоров

Україна може виготовити цього року мільйон дронів або навіть більше. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"Ця цифра досить реалістична. Може бути, що більше буде дронів виготовлено цього року. Дуже багато залежить від характеристик, про які дрони йдеться. Зараз мінімум 20−30% треба робити FPV-дрони з тепловізорами. FPV можна зробити і більше мільйона. Також має значення, яка технологія зв’язку буде активно розвиватися за 3−4 місяці, але загалом можливостей уже діючих компаній вистачає для того, щоб робити таку кількість», — наголосив Федоров.

За його словами, наразі підприємства в Україні роблять більше дронів, ніж вистачає грошей на їх придбання.

«Потрібно збільшувати фінансування, потрібно далі відкривати ринки для того, щоб ціни зменшувалися завдяки конкуренції та відбувалася локалізація комплектуючих. Необхідно дати більше можливостей українському приватному сектору більше виробляти зброї і продавати її державі», — наголосив Федоров.

Як повідомлялося, 19 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що країна у 2024 році виготовить мільйон дронів для Сил оборони.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті