"Україна може перемогти". Радник Байдена нагадав Конгресу, що втрата ЗСУ Авдіївки пов'язана з нестачею боєприпасів 

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна може перемогти у війні з Росією, але спочатку потрібно, щоб Конгрес вжив заходів. Таку думку він висловив в інтерв'ю програмі "Зустріч із пресою" на каналі NBC у неділю, - пише Politico.

"Звичайно, Україна може перемогти. Україна вже домоглася військового успіху в досягненні однієї з найсерйозніших цілей, яка перед нею стояла, - утримати країну від потрапляння в руки Росії", - зазначив він.

Але перемога України можлива, "тільки якщо в неї будуть необхідні інструменти". Саме тому Сполучені Штати мають надати пакет допомоги, який пройшов масове двопартійне голосування в Сенаті, а Палата представників має зробити крок уперед і ухвалити його", - заявив Салліван.

"Ми спостерігаємо деякі невдачі, зокрема останніми днями, тому що в України не було достатньо боєприпасів для захисту міста Авдіївка на сході країни. Але врешті-решт, Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їм інструменти та ресурси, необхідні для перемоги в цій війні...Від нас, Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів, залежить виконання наших зобов'язань", - резюмував він.

На початку лютого Сенат схвалив пакет допомоги Україні на суму близько 60 мільярдів доларів. Але Палата представників пішла на двотижневі канікули, так і не проголосувавши за нього.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті