Україна частково змінила військові плани після витоку документів - ЗМІ

Україна змінила деякі військові плани через передбачуваний витік американських секретних військових документів. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на телекомпанію CNN, яка посилається на джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського.

В опублікованій минулої ночі статті CNN не наводиться подробиць цієї інформації, але зазначається, що витік також спонукав Пентагон зробити кроки зі скорочення потоку особливо важливих документів, які зазвичай щодня доступні сотням людей в уряді.

Об'єднаний комітет начальників штабів, до якого входить найвище керівництво Міністерства оборони і який консультує президента США, зараз вивчає свої списки розсилки, щоб з'ясувати, хто отримує секретні звіти, сказав представник Пентагону.

Багато з поширених в інтернеті документів мали позначки, що вказували на те, що вони були підготовлені розвідувальним підрозділом комітету, відомим як J2, і, мабуть, є документами для брифінгів.

Цієї ночі Пентагон заявив, що продовжує перевіряти справжність документів та намагається оцінити збитки для національної безпеки. Союзники США також проводять оцінку та намагаються визначити, чи не постраждали їхні власні джерела та методи внаслідок витоку.

"Ми очікуємо, що найближчими днями США поділяться з нами оцінкою збитків, але ми не можемо чекати їх оцінки. Зараз ми робимо свою власну", - сказав CNN чиновник із країни, що входить у так званий альянс "П'яти очей" (США, Австралія, Канада, Нова Зеландія та Великобританія).

Як повідомлялося, у Bellingcat встановили першоджерела злитих документів Пентагону про підготовку контрнаступу України.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті