Удар по Києву російськими "Цирконами": аналіз уламків "аналоговнєтних" ракет, які збили ЗСУ, розкриє їх "тайни"

Сьогодні, 25 березня, РФ знову використала свою найновішу ракету - ЗМ22 "Циркон"для удару по Києву. ЇЇ уламки, які впали в межах столиці, дозволять розкрити "таємничість" розробки росіян, - пише Defense Express.

Видання зазначає, що це вже друге публічно відоме використання цієї ракети після невдалої спроби атакувати нею Київ 7 лютого. Тоді, скоріш за все, пошкоджена ракета впала на дорогу у Деснянському районі. Але сьогодні ворог запустив "Циркони", які були збиті безпосередньо над Києвом. Про це, як стало відомо Defense Express з власних джерел, говорить результат першочергового аналізу уламків двох ракет, які були збиті, але впали у межах столиці.

"При цьому, якщо після удару 7 лютого від "Циркона" залишились лише дуже сильно фрагментовані уламки, ідентифікація яких зайняла п'ять днів для офіційного підтвердження використання РФ цієї ракети. То наразі стали доступні значно інформативніші уламки "Циркона"", - пише видання.

Вони дозволять провести глибший аналіз, дати точну відповідь на тип двигуна, систему наведення, використанні матеріали тощо. Загалом це доволі значний об'єм інформації, який дозволить оцінити реальні можливості "Циркону" та рівень технологій, який наразі досяжний РФ для створення своєї найбільш втаємниченої ракети. 

Видання нагадало, що досі не було жодного фото ракети ЗМ22 "Циркон", лише малоякісні відео з її пуском від міноборони РФ. Під питанням залишаються і її характеристики, бо у РФ спочатку заявляли про дальність у 400 км та швидкість у 6 Махів, згодом про 600 км, потім про 1000 км та з 9 Махів. Вага бойової частини у різних джерелах декларується на рівні від 300 до 500 кг.

Як повідомлялося, кількість постраждалих від ракетного удару російських окупантів по Печерському району Києва 25 березня збільшилася до десяти.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті