У ЗСУ спростували інформацію про окупацію села Бердичі під Авдіївкою

Росіяни не окупували село Бердичі Донецької області, яке знаходиться під Авдіївкою, і подібні чутки є фейковими. Про це заявив спікер ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону. 29 лютого.

Він зазначив, що ворог змінив тактику під Авдіївкою. Зараз там перебувають одразу п'ять мотострілецьких бригад і росіяни діють більш чисельним складом, ніж раніше.

За словами Лиховія, Бердичі ворог сьогодні, 29 лютого, атакував двома танками, трьома БМП, у яких сиділи екіпажі. Також наступало до сотні піхоти.

"Штурми відбиваються, але, як каже головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, оскільки ворог вперто продовжує атакувати наші позиції, то має успіхи на певних ділянках. Але що стосується села Бердичі, то інформація про його окупацію не відповідає дійсності", - наголосив Лиховій.

Нагадаємо, 29 лютого Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що ЗСУ на Авдіївському та Курахівському напрямках ведуть жорсткі бої з переважаючими силами окупантів.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті