У ЗСУ підтвердили справжність відео з розстрілом українських солдатів, які здавалися в полон

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ (Стратком) назвали справжнім відеозапис, на якому російські окупанти розстріляли двох українських військовослужбовців, які здавалися в полон. Про це Стратком ЗСУ повідомив у Телеграм 3 грудня. 

У Страткомі ЗСУ заявили, що росія вкотре порушила закони і звичаї війни, а також норми міжнародного права.

Представник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму полковник Олександр Штупун сказав, що докази скоєного злодіяння передадуть до міжнародних організацій, які займаються розслідуванням воєнних злочинів.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео, яке свідчить що російські окупанти порушили звичаї та правила війни - розстріляли двох українських військових при спробі здачі в полон.

Також повідомлялось, що в ЗСУ превіряють відео розстрілу українських воїнів, які здавалися в полон.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті