У Зеленського впевнені, що Конгрес США ухвалить рішення про допомогу Україні

У Офісі президента України впевнені, що конгрес ухвалить рішення про допомогу Україні. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" 

"Якщо ви мене запитаєте, я особисто впевнений, що це рішення буде прийнято. Звісно, хотілося, щоб було швидше", - сказав він.

Говорячи про зустрічі президента з представниками влади США під час Мюнхенської конференції з безпеки, Жовква відзначив зустріч із конгресменами. 

"Були республіканці, голови комітетів, які, наприклад, нещодавно відвідували Україну. Від жодного представника республіканської партії ми не почули, що не буде ухвалено фінансування Україні, або якісь аргументи проти України. Від усіх чули: "так, nothing personal, це не проти вас, це внутрішнє питання Сполучених Штатів, і ми над цим працюємо", - зазначив заступник керівника ОП..

"Була дуже людська розмова. Деякі говорили: "У моєму штаті дуже багато представників української спільноти - що ви скажете, пане президенте, що нам говорити нашим людям, американцям"? Президент надавав дуже прості, людські аргументи: "Ви просто розкажіть їм про українських дітей, які не лише можуть бути депортовані з окупованих територій, а просинаються щодня під звуки вибухів". І вони казали: "Так, пане президенте, цей аргумент якраз дуже гарно працює на громадськість", - розповів Жовква.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявив, що ЗСУ залишили Авдіївку через бездіяльність Конгресу США. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті