У Зеленського відповіли на заяви міністра оборони Італії про можливість "політичного" завершення війни

Міністр оборони Італії Гуідо Крозето заявив про можливість політичного, а не військового завершення війни в Україні через нібито "глухий кут" на фронті. В Україні таку заяву італійського міністра сприйняли з критикою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Corriere della Sera та заяву радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Міністр Крозето в інтерв'ю Corriere della Sera заявив про нібито "глухий кут" на фронті в Україні, який змушує його задуматися про довготривалі терміни завершення війни. Таким чином міністр, ймовірно, натякнув на необхідність переговорів між Україною та РФ.

"Український контрнаступ, як дехто з нас припускав, зіткнувся з низкою труднощів. Російські окопи ускладнюють наступальні дії. Тому може бути політичний вибір, що визначає закінчення конфлікту", - сказав він.

У відповідь на таку заяву в Офісі президента сказали, що міністр дійсно правий, коли говорить про необхідність прийняття "політичного рішення".

"Це рішення дуже просте та відоме: 1. Рішення про розблокування надання Україні авіації, включно з літаками F-16. 2. Рішення про розблокування передання далекобійних ракет. 3. Рішення про збільшення постачань сучасних систем ПРО та ППО", - сказав Подоляк.

Він наголосив, що росіяни повинні бути вибиті з території України військовим шляхом, а російське вторгнення - зазнати фіаско.

"Будь-який інший "політичний" результат стане крахом системи глобального безпекового порядку та тріумфом кривавих людожерів по всьому світу", - резюмував представник ОП.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії відбудуться мирні переговори щодо України, але росію на них не покличуть. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті