У Запоріжжі за допомогою благодійників доукомплектували міські укриття й видали переселенцям грошові сертифікати

Завдяки підтримці благодійників у Запоріжжі доукомплектували міські укриття розкладачками, спальними мішками, матрацами й посудом, а переселенцям, які мешкають у місті, видали грошові сертифікати. Про це повідомили Запорізька міська рада на своєму сайті, секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв у Телеграм, а також благодійний фонд Global Empowerment Mission (GEM) 15 березня.

"Наші партнери з місії "Проліска" за підтримки УВКБ ООН долучилися до укомплектування міських укриттів. Цього разу представники "Проліски" за сприяння Агентства ООН у справах біженців передали Запоріжжю речі, необхідні для облаштування міських укриттів - зокрема розкладачки, спальні мішки, матраци, посуд", - йдеться в повідомленні міськради.

Зазначається, що з перших днів повномасштабного вторгнення завдяки гуманітарній місії "Проліска" мешканцям постраждалого від обстрілів житла у Запоріжжі надані ремонтні матеріали, а також гуманітарна і психологічна допомогу. Крім того, "Проліска" допомагає місту з облаштуванням шелтерів для вимушених переселенців.

Міські укриття Запоріжжя отримали розкладачки, спальні мішки, матраци, посуд тощо

Щодо підтримки переселенців, також зазначається, що 14 березня представники благодійного фонду GEM надали грошові сертифікати соціально вразливим родинам з числа внутрішньо переміщених осіб. Інформація про кількість переселенців, які отримали сертифікати, і про суми допомоги у повідомленні відсутня.

Крім того, повідомляється, що команда GEM спільно з Фондом Howard G. BUFFETT активно займається відновлювальними роботи у Запоріжжі й вже замінила понад 2000 вікон та близько 4000 склопакетів у  будинках, постраждалих від обстрілів. 

"Також благодійники надали потужні генератори міським "Пунктам Незламності" та регулярно забезпечують вимушених переселенців продуктами харчування", - йдеться у повідомленні. 

Уточнюється, що керівником Запорізького напрямку діяльності благодійого фонду GEM є волонтер з Запорізької області Віталій Кубушка.

Соціально вразливі родини ВПО, які мешкають у Запоріжжі, отримали грошові сертифікати від благодійного фонду GEM 

Раніше повідомлялось, що в Запоріжжі почав працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей, а в Оріхові та Гуляйполі - нові мобільні укриття.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті