У Запоріжжі відбувся автопробіг на підтримку полонених "азовців"

У Запоріжжі рідні та близькі полонених "азовців" організували автопробіг центральними вулицями міста. Про це повідомляє Укрінформ 18 червня.

"Мій чоловік перебуває у полоні вже понад рік. Він був у колонії в Оленівці, коли стався теракт. Він вижив, але має дуже важкі травми. Зараз мені невідомо нічого про стан його здоров'я і його місцезнаходження. Ми вимагаємо, аби наших рідних обміняли. Ми хочемо, аби держава боролася за них до останнього", - сказала організаторка акції, дружина полоненого Наталя Максимчук.

Вона розповіла, що починаючи з вересня минулого року щомісяця телефонувала в різні організації та відомства, щоб отримати хоча б якусь інформацію про чоловіка та інших полонених.

"Я говорила з чоловіком, коли він вже у полоні був. Його було підтверджено Міжнародним Червоним Хрестом. Більше того, його запевнили і він мені казав, що за три тижні він повернеться додому. Тобто хлопці розуміли, що їх мають обміняти", - говорить вона.

Після того, як стався теракт в Оленівці, вона бачила свого чоловіка в двох інтерв'ю, які були зняті росіянами. Говорить, що він був у важкому стані, втратив вагу, мав уламкове поранення голови та був накритий простирадлом і їй невідомо, чи є в нього руки та ноги.

Разом із Наталею на акцію прийшли родичі інших бійців, які також отримали важкі поранення і були в Оленівці. Люди говорять, що Україна насамперед має повертати поранених військових. Тож такі акції будуть проводити в інших місцях.

Як повідомлялося, президентка Європарламенту Мецола розповіла про зустріч із "Пташкою" з "Азовсталі" Катериною Поліщук. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті