У ЄС привітали майбутній візит представника Китаю до Києва

Високопосадовці Європейської служби зовнішньої діяльності провели зустріч зі спеціальним посланцем Китаю у справах Євразії Лі Хуеєм у Брюсселі. Делегації обговорили війну Росії проти України. Про це повідомила дипломатична служба Європейського Союзу, - пише NV.

Там зазначили, що ЄС вітає майбутній візит Лі до Києва та сподівається, що він посилить взаємодію Китаю та України. Крім цього, Євросоюз очікує від КНР заклику до Росії поважати принципи суверенітету, незалежності та територіальної цілісності, а також негайно вивести всі військові сили і техніку з території України.

У ЄС назвали війну Росії проти України екзистенційною загрозою для безпеки Союзу.

Також там очікують, що Китай, як постійний член Ради Безпеки ООН, «використовуватиме кожну нагоду для підтримки та просування Статуту ООН і міжнародного права».

Сторона ЄС підтвердила свою «серйозну стурбованість» щодо значних обсягів товарів подвійного використання та передових технологій, які експортуються з Китаю російського військово-промислового комплексу. Про це йшлося на Саміті ЄС-Китай 7 грудня 2023 року. ЄС закликав Китай вжити ефективних заходів у межах своєї юрисдикції для обмеження потоків цих найбільш чутливих товарів.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті