У вторгненні РФ на Харківщину брала участь бригада, причетна до збиття малазійського "Боїнга"

У повномасштабному вторгненні РФ в Україну брала участь 53-тя зенітна бригада - саме її ЗРК "Бук" запустив ракету, яка збила літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній. Про це 20 березня повідомляє National Public Radio.

"Я можу підтвердити, що ми маємо інформацію про те, що протягом деякого часу вони перебували в Ізюмському районі", - повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Як повідомляється, військові з цієї бригади, яка розквартирована в Курську, протягом 2022 року перебували в Харківській області. Після деокупації у вересні майже всього регіону українські війська отримали доступ до деяких документів, залишених росіянами.

Саме в одному з цих документів вказується і ця бригада - вона серед інших частин діяла в Ізюмі. У документі вказані командир підрозділу, його телефон і позивний "Волдай", а також адреса штабу.

Журналісти також відвідали склад кондитерської компанії в Ізюмі, де, як стверджується, розташовувався штаб 53-ї зенітної ракетної бригади. За словами волонтера, який допомагає у відновленні району після окупації, він чув і бачив, як з околиць заводу запускали зенітні ракети, коли область перебувала під контролем російських військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський суд ухвалив позов Нідерландів проти росії щодо збиття Boeing MH17.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті