У вторгненні РФ на Харківщину брала участь бригада, причетна до збиття малазійського "Боїнга"

У повномасштабному вторгненні РФ в Україну брала участь 53-тя зенітна бригада - саме її ЗРК "Бук" запустив ракету, яка збила літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній. Про це 20 березня повідомляє National Public Radio.

"Я можу підтвердити, що ми маємо інформацію про те, що протягом деякого часу вони перебували в Ізюмському районі", - повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Як повідомляється, військові з цієї бригади, яка розквартирована в Курську, протягом 2022 року перебували в Харківській області. Після деокупації у вересні майже всього регіону українські війська отримали доступ до деяких документів, залишених росіянами.

Саме в одному з цих документів вказується і ця бригада - вона серед інших частин діяла в Ізюмі. У документі вказані командир підрозділу, його телефон і позивний "Волдай", а також адреса штабу.

Журналісти також відвідали склад кондитерської компанії в Ізюмі, де, як стверджується, розташовувався штаб 53-ї зенітної ракетної бригади. За словами волонтера, який допомагає у відновленні району після окупації, він чув і бачив, як з околиць заводу запускали зенітні ракети, коли область перебувала під контролем російських військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський суд ухвалив позов Нідерландів проти росії щодо збиття Boeing MH17.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті