У Великій Британії оприлюднили оцінку втрат живої сили та техники росіян у війні проти України

Уряд Великої Британії за запитом депутата та представника Міноборони Джона Хілі розкрив оцінку втрат Російської Федерації у війні проти України. Про це повідомляє видання UKdefencejournal, пише Мілітарний.

«За нашими оцінками, приблизно 302 000 російських військовослужбовців були вбиті або поранені, і ще десятки тисяч вже дезертирували з початку конфлікту», – сказав Хілі.

Варто зазначити, що цифри втрат особового складу цілком співставні з орієнтовними втратами росіян, які публікуються Генеральним штабом Збройних Сил України.

Британський депутат, крім втрат регулярної армії, зацікавився втратами російських приватних військових компаній та добровольчих формувань, однак конкретні цифри відсутні.

«Кількість загиблих військовослужбовців російських приватних військових компаній не є чіткою. Росія використовувала кілька ПВК і добровольчих підрозділів в Україні для посилення російських збройних сил, але загибель особового складу цих організацій не відображена в офіційних даних про кількість загиблих російських військових», – заявив депутат.

Додамо, що один з “вагнерівських” Telegram-каналів оприлюднив приблизну цифру втрат станом на 20 травня. У дописі йшлося, що загинуло близько 20 тисяч, а поранено – близько 40 тисяч.

Крім того, Хілі попросив надати подробиці про знищення російської військової техніки.

«За нашими оцінками, з початку конфлікту було знищено понад 7117 російських бронемашин, у тому числі майже 2475 основних бойових танків, 93 літаки, 132 гелікоптери, 320 безпілотних літальних апаратів, 16 військово-морських кораблів усіх класів і понад 1300 артилерійських систем усіх типів», – сказав Хілі.

Оприлюднені цифри близькі до тих, які публікуються на OSINT-ресурсі Oryx, який підраховує виключно підтверджені фото або відео матеріалами втрати.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті