У Туреччині відкидають альтернативу зерновій угоді

Туреччина не бачить жодної альтернативи початковій зерновій угоді і робить усе можливе для її відновлення. Про це заявив під час візиту до Києва міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Ми знаємо, що зараз шукають альтернативні маршрути [для поставок зерна], але ми не бачимо альтернативи початковій ініціативі, оскільки нові маршрути пов'язані з ризиками, - сказав Фідан журналістам. - Відродження цієї ініціативи є пріоритетом для Туреччини".

Водночас, як повідомила раніше газета Wall Street Journal, США розробляють альтернативний маршрут для експорту українського зерна, згідно з яким зерно вирушатиме вниз по Дунаю до румунських портів на Чорному морі, а потім - до інших пунктів призначення.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відновлення зернової угоди було однією з ключових тем на переговорах із главою МЗС Туреччини.

"У нас тут підхід спільний: ми працюємо, докладаємо всіх зусиль, щоб відновити функціонування цієї ініціативи",- сказав Кулеба.

У повідомленні нагадується, що раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що Хакан Фідан може вирушити найближчим часом до Москви, щоб обговорити поновлення угоди, з якої росія вийшла.

Ердоган також сказав, що планує зустрітися з путіним у вересні, якщо дозволить графік.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті