У Туреччині розпочався підрахунок голосів: оприлюднено перші результати виборів президента

У Туреччині розпочався підрахунок голосів, які віддали жителі країни на сьогоднішніх виборах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Gazete Duvar.

Так, за підсумками підрахунку 15% бюлетенів чинний глава держави Реджеп Таїп Ердоган набирає 56,67% голосів виборців. Його основний суперник Кемаль Киличдароглу - лише 37,40%.

Офіційні результати голосування мають бути оголошені о 21:00.

Загалом на посаду президента Туреччини претендували чотири кандидати.

Крім чинного глави держави Реджепа Таїпа Ердогана, свою кандидатуру висунув глава СНП Кемаль Киличдароглу, лідер націоналістичного альянсу Сінан Оган і кандидат від Партії Батьківщини Мухаррем Індже. Однак останній за кілька днів до виборів оголосив про зняття своєї кандидатури.

Головний опонент Реджепа Таїпа Ердогана - 74-річний Кемаль Киличдароглу, депутат турецького парламенту з 2002 року. Очолює Республіканську народну партію - найстарішу в країні, лідером якої був і засновник сучасної Туреччини Мустафа Кемаль Ататюрк.

Як повідомлялося, Ердоган оголосив про відкриття у Туреччині нових запасів нафти. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті