Ердоган оголосив про відкриття у Туреччині нових запасів нафти

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про відкриття нових запасів нафти в районах Джуді та Габар у провінції Ширнак на південному сході країни. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

За словами Ердогана, виробнича потужність нового родовища оцінюється у 100 тисяч барелів на добу.

«Хочу поділитися добрими новинами. Ми виявили запаси нафти з виробничою потужністю 100 000 барелів на добу в Джуді та Габарі», - сказав президент на церемонії відкриття найбільшої сонячної електростанції в Європі (СЕС «Карапинар») та запуску інших нещодавно завершених об'єктів у центральній провінції Конья.

Глава держави зазначив, що нещодавно виявлена нафта "має високоякісну структуру".

Турецький лідер наголосив, що «Туреччина більше не залежатиме від інших в енергетиці, ставши державою-експортером енергії».

Президент розповів, що нафта, виявлена на глибині 2600 метрів, добуватиметься за допомогою 100 свердловин. "Запаси зможуть задовольняти одну десяту частину нашого щоденного споживання", - додав він.

"Сподіваюся, що наше нове родовище, свердловина Айбуке Ялчин-1, дасть більше нафти, ніж видобувається по всій країні", - зазначив Ердоган.

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті