У Тернопільській області будують житло для переселенців зі сходу та півдня

У місті Чортків Тернопільської області триває реконструкція будівлі для розміщення там переселенців зі сходу та півдня України. Про це 7 липня у Facebook повідомили представники міськради Чорткова.

"У Чорткові за міжнародні кошти триває будівництво житла для вимушених переселенців... Триває масштабна реконструкція приміщення під квартири для людей зі сходу та півдня України, які, тікаючи від війни, знайшли притулок у нашій громаді", - повідомили чиновники.

Як об'єкт реконструкції обрали гуртожиток місцевої гімназії №3 імені Романа Ільяшенка. Громада виграла грант у два мільйони гривень на цей проєкт.

Для нових мешканців облаштують смарт-квартири, зокрема й пристосовані для людей з інвалідністю. За проєктом реконструкція передбачає низку змін у приміщенні гуртожитку.

Зокрема, буде проведено повну термомодернізацію триповерхової будівлі та підвалу. Буде повністю замінено покриття даху та проведено заміну всіх вікон і дверей.

У будівлі обладнають захисне укриття, а також забезпечать нову систему опалення, котельню, твердопаливні котли та індивідуальний тепловий пункт. У всіх квартирах буде зроблено ремонт, забезпечено меблювання, побутову техніку та сантехніку.

Нарешті, згідно з проєктом у гуртожитку створять простір для дітей, дитячий майданчик, місце для коворкінгу в приміщенні та на вулиці. Буде облагороджено територію. Також у будівлі з'являться приміщення для робочих місць із меблями та обладнанням для перукарні, майстерні з ремонту одягу, взуття.

Нове житло будується так, щоб переселенцям було зручно облаштуватись у Чорткові та розпочати там нове життя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Львівщині планують побудувати три житлові квартали для переселенців.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті