У стилі "розіп'ятого хлопчика": окупанти зняли черговий фейк про воїнів ЗСУ і жінку з дитиною в авто... під Донецьком

На пропагандистських російських телеграм-каналах з'явилося чергове фейкове відео, що ганьбить українських захисників, але, як виявилося, знято воно було на окупованій території під Донецьком. Про це пише низка українських телеграм-каналів і визнають у сегменті соцмереж окупантів.

Так, на відео актори у формі ЗСУ зупиняють автівку, в якій перебуває жінка з дитиною (нібито мусульманка), погрожують їй за "обгін колони", примушуючи говорити українською мовою і відкриваючи для більшого залякування стрілянину.

При цьому на автомобілі "військових" видно жовто-синій прапор і німецький хрест.

Однак, завдяки геолокації, з'ясувалося, що відео було знято на окупованій РФ території, під Донецьком.

"Чергова постановка від бояришнік ньюз. Цього разу це номінант на Оскара. Небайдужі громадяни вже і точку зйомки номінанта на Оскар встановили. Дуже дивно що локація біля Донецька", - пише український блогер Анатолій Штефан (Штірліц).

Цей факт визнали і в соцмережах окупантів:

"Відео про те, як ЗСУ мусульман ображає, всі ж бачили? Знято під Донецьком, поворот з окружної на стрільбище НМ ДНР (47.9769473, 37.9534718). М-да. Пропаганда все ж таки зовсім отупіла, втім для жителя російської глибинки може і зайти. А ось навіщо це все? Так сказали ж 400 тис. контрактників потрібно, раптом когось таким заманити вийде, з "розіп'ятим хлопчиком" зі Слов'янська вийшло ж", - пишуть у ворожих телеграм-каналах.

"Питання все те саме: за що пропаганді платять гроші? Пам'ятаєте мультик: і так зійде"? Таке відчуття, що це її девіз по життю...", - також коментують відео адміни телеграм-каналів окупантів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті