У США запевнили, що мають достатньо фінансування для підтримки України у 2023 році

У Раді нацбезпеки США заявили, що мають достатньо фінансування, аби допомогти Україні, як на полі бою, так і з ліквідацією наслідків на ГЕС, Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу.

"Ми уважно стежили за наслідками цього руйнування, яке спричинило масштабну повінь в Україні та призвело до евакуації щонайменше тисяч українців. Ми бачили повідомлення про те, що Росія відповідальна за вибух на дамбі. Ми робимо все можливе, щоб оцінити ці звіти. І ми працюємо з українцями, щоб зібрати більше інформації", - наголосив Кірбі.

Повідомляється, що вибух на Каховській ГЕС може мати руйнівний вплив на енергетичну безпеку України і це вплине на систему каналів: "Ми спілкуємося з українською владою щодо того, як ми можемо надати допомогу багатьом українцям, які були переміщені та змушені залишити свої домівки в пошуках безпеки. Ми продовжуватимемо працювати з гуманітарними партнерами на місцях для надання допомоги".

США продовжуватиме підтримувати Україну також і матеріально.

"Ми маємо достатньо коштів, як я вже говорив раніше, щоб підтримувати Україну на полі бою до кінця цього фінансового року (фінансовий рік розпочинається з 1 жовтня, - ред.). Знову ж таки, ми тільки зараз оцінюємо шкоду, завдану цим вибухом дамби, тому було б необачно з моєї сторони намагатися припускати, який це може мати вплив. Безумовно, на цій ранній стадії важко побачити, що це матиме вплив на додаткове фінансування, чи то цього року, чи то в наступному році, виходячи з вибуху".

Кірбі наголосив, якщо Рада нацбезпеки відчує необхідність звернутися до Конгресу за додатковими коштами для України, ми вони це зроблять.

"Я хочу сказати, що ми зосереджені на тому, щоб використати фінансування, яке ми отримали цього фінансового року, і переконатися, що Україна зможе досягти успіху на полі бою. І ми просто не знаходимося на етапі прийняття рішення, щоб говорити про потребу в додатковому фінансуванні пізніше, у якій би формі воно не було. Ми вдячні за додаткове фінансування, яке ми отримали на цей фінансовий рік", - додав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський по телефону передав президенту Туреччини Реджепу Ердогану список потреб України для ліквідації лиха на Каховській ГЕС. 

 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті