У США впевнені, що Китай готовий надавати летальну військову допомогу РФ - CNN

Сполучені Штати Америки вбачають ознаки того, що Китай наближається до летальної військової допомоги росії. Про це 18 лютого повідомляє CNN із посиланням на джерела серед чиновників США.

"Сполучені Штати останнім часом помічають "тривожні" тенденції щодо підтримки Китаєм російських сил і бачать ознаки того, що Пекін хоче "підкрастися до грані" надання летальної військової допомоги Росії, але так, щоб це не було викрито", - повідомили журналісти.

Причому, за словами одного із співрозмовників телеканалів із Державного департаменту США, це питання порушило й Ентоні Блінкен під час зустрічі з керівником Офісу закордонних справ Центрального комітету Компартії Китаю Ваном І.

"Держсекретар був досить відвертим, попереджаючи про наслідки надання Китаєм матеріальної підтримки Росії або допомоги Росії у систематичному ухиленні від санкцій", - зазначив співрозмовник CNN.

Китай при цьому намагається публічно уявити себе прихильником світу та підтримувати відносини з Європою. Проте водночас китайська влада прагне допомагати росії у її військових діях і розглядаючи можливість надання летальної допомоги.

Щоправда, співрозмовники телеканалу не стали докладно описувати, які саме розвідувальні дані свідчать про нещодавні зміни в позиції Китаю. Однак у Вашингтоні були настільки стурбовані, що поділилися розвідданими із союзниками та партнерами на Мюнхенській безпековій конференції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Китаю Сі Цзіньпін виступить до роковин вторгнення РФ в Україну з "мирною промовою".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті