У США відкрився новий завод боєприпасів: він допоможе наростити постачання снарядів Україні

У Мескіті, штат Техас, відкрився новий збройовий завод General Dynamics, який вироблятиме артилерійські снаряди калібру 155 мм. Про це повідомляє Телеграм-канал «Голос Америки» з посиланням на The New York Times і Reuters.

Щоб забезпечити Україну озброєнням, Пентагон поставив за мету виробляти до 100 000 артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року. Заводи в Скрантоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, разом виробляють близько 36 000 снарядів на місяць. Нове підприємство в Техасі зможе поставляти 30 000 одиниць продукції на місяць. 

Завод, будівництво якого обійшлося більш ніж у $500 млн, складатиметься з трьох виробничих ліній і забезпечить 350 нових робочих місць.    

Ще один завод з виробництва снарядів будується зараз у Камдені, штат Арканзас. Крім того, Пентагон планує відкрити на військовому заводі в Айові другу лінію з виробництва снарядів і частково відкрити завод у Парсонсі, штат Канзас.   

Як повідомлялося, у США заявили, що й надалі не дозволяють Україні бити американською зброєю по території РФ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті