У США спрогнозували, що буде, якщо на Москву і Петербург скинути ядерну гравітаційну бомбу

Згідно з моделюванням, проведеним американським виданням Newsweek за допомогою сервісу Nukemap (створений істориком науки і ядерних технологій Алексом Веллерстайном), ядерна гравітаційна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн може завдати істотної шкоди Москві з 12,6 млн жителів. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Згідно з прогнозом, кількість загиблих у Москві від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311 480 осіб, а поранених - 868 860 осіб. 

Той, хто перебуває в радіусі трохи більше ніж 3 км від місця вибуху, зазнає впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку.

За даними Nukemap, приблизно за 3 км від місця вибуху бомби впадуть будівлі, виникнуть пожежі. Усе, що перебуває в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогняною кулею. 

Якщо бомба B61-13 буде скинута на Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним: загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 осіб.

Помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб заявив, що розробка нової бомби "відображає мінливе середовище безпеки і зростання загроз з боку потенційних супротивників". Пламб додав, що Штати зобов'язані використовувати всі можливості для стримування і, за необхідності, реагування на стратегічні атаки.

У повідомленні нагадується, що 2 листопада російський диктатор путін підписав закон про вихід РФ із Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. США засудили цей крок Кремля.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті