У США спрогнозували, що буде, якщо на Москву і Петербург скинути ядерну гравітаційну бомбу

Згідно з моделюванням, проведеним американським виданням Newsweek за допомогою сервісу Nukemap (створений істориком науки і ядерних технологій Алексом Веллерстайном), ядерна гравітаційна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн може завдати істотної шкоди Москві з 12,6 млн жителів. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Згідно з прогнозом, кількість загиблих у Москві від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311 480 осіб, а поранених - 868 860 осіб. 

Той, хто перебуває в радіусі трохи більше ніж 3 км від місця вибуху, зазнає впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку.

За даними Nukemap, приблизно за 3 км від місця вибуху бомби впадуть будівлі, виникнуть пожежі. Усе, що перебуває в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогняною кулею. 

Якщо бомба B61-13 буде скинута на Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним: загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 осіб.

Помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб заявив, що розробка нової бомби "відображає мінливе середовище безпеки і зростання загроз з боку потенційних супротивників". Пламб додав, що Штати зобов'язані використовувати всі можливості для стримування і, за необхідності, реагування на стратегічні атаки.

У повідомленні нагадується, що 2 листопада російський диктатор путін підписав закон про вихід РФ із Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. США засудили цей крок Кремля.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті