У школах та "православному клубі": "ПВК "Вагнер" відкрив центри з вербування в регіонах росії

Російська ПВК "Вагнер" заявила про відкриття вербувальних пунктів у 42 містах росії, - пише прес-служба господаря ПВК Євгена Пригожина, яка й опублікувала список адрес.

Журналісти видання «Тайга.інфо» перевірили, що низка вербувальних пунктів ПВК «Вагнер» розташовується у школах та спортивних клубах, де займаються діти.

Так, у Новосибірську вербувальники розташувалися в офісі «Силової єдності Сибіру» на вулиці Челюскінців,15.

В Омську вербувальники влаштувалися у клубі «Десантник», який називає себе «православним спортивно-патріотичним клубом» із девізом «З нами бог». Там займається, зокрема молодша група. Все це не завадило «Десантнику» повідомити, що прямо в будівлі гімназії «відкрився центр набору бійців у ЧВК „Вагнер“».

«Тим, хто хоче служити в рядах „оркестрантів“, доведеться пройти ряд тестів, який покаже рівень фізпідготовки. Гостям центру розкажуть, як вступити в ряди ЧВК, і нададуть іншу інформацію, що цікавить», — зазначили в клубі.

У Барнаулі центр ПВК «Вагнер» має адресу, яка збігається з адресою муніципальної дитячої освітньої установи — філії спортивної школи олімпійського резерву № 3. Центр називається «Бойові рукавички» та є найстарішим боксерським клубом у місті.

В Іркутську в ЧВК можна вступити через спортивний клуб «Профі», який розташований у будівлі Державного училища олімпійського резерву. У Красноярську найманців вербують і тренують у клубі «Сибірський центр російського бойового мистецтва», де також займаються діти від чотирьох років.

Аналогічна ситуація відбувається у Читі, де майбутніх найманців запрошують до бійцівського клубу «Островський», де також займаються діти. Він називається «Бойові рукавички» і вважається найстарішим у місті боксерським клубом.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті