У школах та "православному клубі": "ПВК "Вагнер" відкрив центри з вербування в регіонах росії

Російська ПВК "Вагнер" заявила про відкриття вербувальних пунктів у 42 містах росії, - пише прес-служба господаря ПВК Євгена Пригожина, яка й опублікувала список адрес.

Журналісти видання «Тайга.інфо» перевірили, що низка вербувальних пунктів ПВК «Вагнер» розташовується у школах та спортивних клубах, де займаються діти.

Так, у Новосибірську вербувальники розташувалися в офісі «Силової єдності Сибіру» на вулиці Челюскінців,15.

В Омську вербувальники влаштувалися у клубі «Десантник», який називає себе «православним спортивно-патріотичним клубом» із девізом «З нами бог». Там займається, зокрема молодша група. Все це не завадило «Десантнику» повідомити, що прямо в будівлі гімназії «відкрився центр набору бійців у ЧВК „Вагнер“».

«Тим, хто хоче служити в рядах „оркестрантів“, доведеться пройти ряд тестів, який покаже рівень фізпідготовки. Гостям центру розкажуть, як вступити в ряди ЧВК, і нададуть іншу інформацію, що цікавить», — зазначили в клубі.

У Барнаулі центр ПВК «Вагнер» має адресу, яка збігається з адресою муніципальної дитячої освітньої установи — філії спортивної школи олімпійського резерву № 3. Центр називається «Бойові рукавички» та є найстарішим боксерським клубом у місті.

В Іркутську в ЧВК можна вступити через спортивний клуб «Профі», який розташований у будівлі Державного училища олімпійського резерву. У Красноярську найманців вербують і тренують у клубі «Сибірський центр російського бойового мистецтва», де також займаються діти від чотирьох років.

Аналогічна ситуація відбувається у Читі, де майбутніх найманців запрошують до бійцівського клубу «Островський», де також займаються діти. Він називається «Бойові рукавички» і вважається найстарішим у місті боксерським клубом.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті