У Севастополі вперше ухвалили вирок російським військовим, які відмовилися воювати проти України

У тимчасово окупованому Севастополі вперше ухвалили вирок російським військовим за відмову воювати проти України. Про це 7 лютого повідомляє місцевий Telegram-канал "Кримський вітер".

"У Севастополі суд ухвалив перший вирок у кримінальній справі за відмову військовослужбовців виконати наказ, повідомила прес-служба російського Севастопольського гарнізонного військового суду", - написали автори каналу.

Перед "судом" постали два військові Білогірського гарнізону Амурської області - старший прапорщик і рядовий. Вони були засуджені за відмову виконати наказ. Зазначається, що двоюрідні брати заздалегідь домовилися не підкорятися наказу "захищати узяті рубежі".

"Реалізуючи задумане, Котови 26 вересня 2022 року відмовилися виконати наказ заступника командира бригади з військово-політичної роботи про вибуття для виконання завдань щодо утримання зайнятих рубежів у батальйонних районах оборони для недопущення прориву супротивника", - йдеться у повідомленні.

У результаті старшого прапорщика позбавили звання і він отримав 3,5 роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Рядовий, у свою чергу, засуджений до 3 років і 4 місяців колонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дружини "мобіків" із Волгограда поскаржилися, що їхніх чоловіків тримають у "в'язниці для відмовників" у "ДНР".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті