У Сеулі скасували балет за участю російської танцівниці Захарової, яка підтримує війну РФ проти України

Фото: InArts Productions Фото: InArts Productions

У Сеулі (Південна Корея) скасували показ балету Modanse, в якому головну роль грала російська танцівниця Світлана Захарова, що підтримує російське вторгнення в Україну. Про це 15 березня повідомляють корейські медіа, - пише Суспільне культура.

Показ балету був запланований на 17–21 квітня в державному Сеульському центрі мистецтв, вистава присвячена життю французької дизайнерки Коко Шанель.

Посольство України в Кореї ще 4 березня заявило, що Захарова і нинішній директор Великого театру Валерій Гергієв "активно та публічно потурали злочинним діям російського режиму в Україні".У посольстві також додали, що Росія використовує подібні заходи як форму культурної зброї для виправдання війни та геноциду, і закликали міжнародних партнерів призупинити культурну співпрацю з росіянами.Тому центр, підпорядкований Міністерству культури, спорту і туризму, оголосив про скасування вистави в п'ятницю, 15 березня.

"Ми з жалем повідомляємо вам, що корейська частина Modanse скасована, щоб забезпечити безпеку як глядачів, так і артистів. Ми щиро перепрошуємо перед усіма глядачами, які очікували на цю виставу, і просимо поставитися з розумінням", — йдеться у повідомленні центру.

Після цього повідомлення сторінку з Modanse було видалено із сайту Сеульського центру мистецтв.

Продюсерська компанія InArts Production окремо зазначила, що виступ планували поставити ще до початку пандемії COVID-19, але попри все "ми ухвалили рішення скасувати захід на прохання Сеульського центру мистецтв, ставлячи на перше місце безпеку і добробут наших артистів та глядачів".Посольство Росії відреагувало, заявивши, що заплановані гастролі російських артистів організовують на основі прямих угод між приватними особами і вони сприятимуть збагаченню культурного ландшафту Кореї. Також додали, що будь-які спроби скасувати ці виступи будуть помилковими.

Народжена в Україні Світлана Захарова є членкинею партії "Єдина Росія" і Державного комітету Росії з мистецтв. Разом із Гергієвим вона підписала лист на підтримку анексії Криму Росією.У медіа вважають, що рішення скасувати балет вплине й на інші виступи росіян у Кореї.Поки що у Центрі виконавських мистецтв Седжонга з 16 по 18 квітня заплановані шоу артистів Великого театру, а також у Кореї з 16 по 19 травня виступатиме головний танцівник російського Маріїнського балету Кім Кімін. Центр "Седжонг" заявив, що рішення про продовження або скасування виступу залишається за організатором концертів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті