У розвідці Естонії повідомили, що РФ зберігає ініціативу на полі бою в Україні

Російські окупаційні війська все ще утримують ініціативу на полі бою в Україні та намагаються наростити темп своїх операцій. Про це заявив глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг на брифінгу, з посиланням на ERR пишуть "Українські новини".

За його словами, темпи операції армії РФ, які до цього часу поступово знижувалися, знову почали набирати обертів. Особливо це стосується сухопутних військ. Однак попри нарощування темпів операції, оперативно-тактичні цілі Росії залишаються нереалізованими.

Ківісельг зазначив, що Росія зосередила свою увагу на виявленні можливих слабких місць в обороні України.

Росіяни зосередились на Луганському (Куп'янськ – Кремінна – Сватове) та Донецькому (Бахмут і Авдіївка) напрямках.

"В обох районах збройні формування Російської Федерації просунулися вперед. На щастя, це відбулося у дуже обмежених масштабах. У районі Бахмута спостерігається певне просування на північному заході та заході. В районі Авдіївки суттєвих змін на фронті не відбулося", - зауважив Ківісельг.

Що стосується півдня України, там, за його словами, активність бойових дій була нижчою.

Російські війська продовжують спроби просунутись у напрямку Роботиного та Вербового, а на лівому березі Дніпра українські сили продовжують утримувати встановлені там плацдарми та протистояти атакам російських сил.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті