У Ростові судять полонених українців, які хоч якось пов'язані з "Азовом", включно з двома кухарками "Азовсталі"

У росії в Ростові-на-Дону судять полонених українців, які були хоч якось пов'язані з полком "Азов". Про це повідомляє російське опозиційне видання "Медуза" 12 липня.

"Перші два засідання відбулися 14 і 29 червня. Спочатку у справі фігурували 24 людини, потім двох із них повернули в Україну в рамках обміну полоненими між Москвою і Києвом", – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що на лаві підсудних – навіть жінки, які працювали кухарками на "Азовсталі".

Полонених українських громадян звинувачують у діях, спрямованих на "насильницьке захоплення влади і зміну конституційного ладу" в самопроголошеній "ДНР", а також в "організації діяльності та участі в терористичній організації" ("терористичною організацією" влада РФ називає "Азов"). За цими статтями їм може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі, пише видання.

"На фотографіях із зали суду обвинувачені виглядали виснаженими і блідими, у чоловіків були поголені голови, – сказано в повідомленні. – Дії російської влади засудила правозахисна організація Amnesty International".

Раніше повідомлялося, що Зеленський і командування "Азова" прибули до Львова: "На 500-й день війни ми повернули додому наших героїв".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті