У Росії засекретили дані про учасників "СВО", які стали одержувачами пенсій з інвалідності, та їхні сім'ї, які отримали "гробові"

На сайті російської Єдиної державної інформаційної системи соціального забезпечення приховали дані про одержувачів соціальних заходів підтримки за 2022 рік. Про це повідомляє проєкт "Вёрстка".

Ці дані розділені на кілька категорій. Деякі з них містили інформацію про учасників війни проти України і могли б розкрити масштаб втрат Росії. Наприклад, показник "вдови військовослужбовців, які загинули під час проходження військової служби", "члени сімей загиблих військовослужбовців", "громадяни, які дістали поранення, контузію, травму або каліцтво під час виконання обов'язків військової служби" та інші.

Єдина категорія одержувачів соцвиплат за 2022 рік, інформація про яку не прихована, - "діти-сироти, які підлягають забезпеченню житловими приміщеннями". 

У грудні 2022 року Пенсійний фонд РФ розіслав співробітникам своїх регіональних відділень лист про заборону публікації даних про соцвиплати "учасникам СВО". Це призвело до спотворення інформації, наприклад, про кількість "вдів військовослужбовців, які загинули в період проходження військової служби".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті