У росії зафіксували падіння швидкості мобільного інтернету через брак обладнання

В росії у мобільних операторів впала швидкість інтернету через проблеми з обладнанням. Про це 1 березня повідомляє Reuters з посиланням на дослідження новинної та аналітичної компанії Telecom Daily.

Аналітики Telecom Daily з посиланням на дані, засновані на "результатах десятків тисяч вимірювань", повідомили, що в Москві середній показник швидкості мобільного інтернету зріс на 32% у річному обчисленні, тоді як в інших регіонах країни спостерігалося зниження на 7%.

Причиною такого падіння став відхід іноземних виробників, який обмежив доступ операторів до обладнання. Також у Telecom Daily повідомили, що оператори мобільного зв'язку в РФ встановлюють нові базові станції лише у великих містах, де попит на їхні послуги є найвищим.

Також аналітики зазначають, що падіння мобільного інтернет-трафіку у Москві сприяло зростанню швидкості там.

"Будь-які проблеми зі зв'язком у Москві чи Санкт-Петербурзі можуть стати джерелом серйозних іміджевих проблем для оператора. І, навпаки, ніхто не помітить, якщо швидкість впаде на 20-30% у далекому районі", - зазначили у Telecom Daily.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні візита путіна до Волгограда, у місті почали "глушити" інтернет та мобільний зв'язок.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті