У росії "за дискредитацію СВО" будуть судити "Z-патриота" Євіча, що катував Романа Світана

Російські силовики відкрили справу на "Z-патріота", горлівського лікаря Юрія Євіча, який брав участь у військових діях проти України. Про це повідомляють російські пропагандистські Телеграм-канали. 

Як повідомляється, донос на Євіча написав поліцейський, який проходив у лікаря-сепаратиста курс із тактичної медицини. Поліцейському не сподобалися висловлювання Євіча про проблеми у постачанні російської окупаційної армії.

"У своєму виступі Євіч провокував створення негативної оцінки збройних сил рф у зв'язку з проведенням спеціальної військової операції. З великою ймовірністю можна припускати, що ця особа діє за вказівкою ворогів з метою дискредитації як волонтерського руху, так і ветеранів СВО", — цитує телеграм-канал висловлювання працівників навчального центру "Технології виживання", з яким співпрацював Євіч.

Інформація про донос на Євіча обурила російських "турбопатріотів", які зазвичай дуже схвально ставляться до боротьби з "дискредитаторами" російської армії.

Сам Євіч упевнений, що справу ініціювала місцева влада.

Врача-сепаратиста, который пытал Романа Свитана, будут судить за "дискредитацию СВО"

Нагадаємо, уродженець Горлівки Юрій Євіч у 2014 році воював на Донбасі у лавах сепаратистів "ДНР", де отримав звання старшого лейтенанта медичної служби. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну брав участь у бойових діях у складі так званого "Союзу добровольців Донбасу". Відомий лекціями з тактичної медицини, які проводить для російських силовиків.

Український військовий експерт, полковник запасу Роман Світан, який пройшов через російський полон у 2014 році на Донбасі, стикався з Євічем у сумнозвісній донецькій в'язниці "Ізоляція".

"Був ще лікар, який мене тримав у свідомості, я його називаю "доктор Менгеле", тримав під час тортур у свідомості, щоб не помер, щоб постійно тримався. Юрій Євіч, він ще письменник, написав книгу, і там, у цій книзі, є, як мене катували, як він це подає цікаво. Якщо набрати в Google "Юрій Євіч", то Google якраз видасть посилання на книгу, яку він написав. Він написав усе для того, щоб у Гаазі сидіти з Бородаєм", — розповів Світан. 

Також Євіч неодноразово виступав із нацистськими висловлюваннями, називаючи Україну "недокраїною", а українців  "недолюдьми".

Як повідомлялося,  у "ДНР" заявили, що затримали "організатора ОЗУ", який жорстоко вбив 16-річного українського патріота з Краматорська. 

 

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті