В росії за держзраду будуть карати довічним позбавленням волі

Держдума РФ ухвалила сьогодні, 18 квітня, одразу в другому і третьому читаннях законопроєкт про введення довічного позбавлення волі за держзраду і посилення відповідальності за тероризм, - пише російський ТАСС.

Документ також вводить кримінальну відповідальність за сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких не бере участі росія. Максимальне покарання передбачає до п'яти років позбавлення волі. 

"Документ містить поправки до Кримінального кодексу РФ, спрямовані на посилення відповідальності за злочини терористичного спрямування і злочини проти безпеки держави та основ конституційного ладу. Так, за статтею "Держзрада" встановлюється довічне позбавлення волі (зараз до 20 років позбавлення волі). За статтею "Терористичний акт" максимальний термін збільшено з 15 до 20 років позбавлення волі. За статтею "Акт міжнародного тероризму" покарання становитиме від 12 років і до довічного позбавлення волі (зараз від 10 до 20 років в'язниці або довічне позбавлення волі). Мінімальне покарання за втягнення у вчинення терористичних злочинів або вербування зросте з 5 до 7 років, мінімальне покарання за пособництво - з 10 до 12 років", - ідеться в повідомленні.

Крым того, за статтею "Організація терористичного співтовариства та участь у ньому" загрожуватиме від 10 до 15 років позбавлення волі (зараз від 5 до 10 років). За статтею "Диверсія" посилено покарання за дії, спрямовані на пошкодження об'єктів транспортної інфраструктури та життєзабезпечення населення, а так само за заподіяння шкоди здоров'ю людей з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності країни. За ці злочини загрожуватиме до 20 років позбавлення волі (зараз 15 років).

Також Кримінальний кодекс РФ доповнюється новою статтею 284.3 ("Надання сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких Російська Федерація не бере участі, або іноземних державних органів"). За нею передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від 300 тис. до 1 млн рублів або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті