В росії за держзраду будуть карати довічним позбавленням волі

Держдума РФ ухвалила сьогодні, 18 квітня, одразу в другому і третьому читаннях законопроєкт про введення довічного позбавлення волі за держзраду і посилення відповідальності за тероризм, - пише російський ТАСС.

Документ також вводить кримінальну відповідальність за сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких не бере участі росія. Максимальне покарання передбачає до п'яти років позбавлення волі. 

"Документ містить поправки до Кримінального кодексу РФ, спрямовані на посилення відповідальності за злочини терористичного спрямування і злочини проти безпеки держави та основ конституційного ладу. Так, за статтею "Держзрада" встановлюється довічне позбавлення волі (зараз до 20 років позбавлення волі). За статтею "Терористичний акт" максимальний термін збільшено з 15 до 20 років позбавлення волі. За статтею "Акт міжнародного тероризму" покарання становитиме від 12 років і до довічного позбавлення волі (зараз від 10 до 20 років в'язниці або довічне позбавлення волі). Мінімальне покарання за втягнення у вчинення терористичних злочинів або вербування зросте з 5 до 7 років, мінімальне покарання за пособництво - з 10 до 12 років", - ідеться в повідомленні.

Крым того, за статтею "Організація терористичного співтовариства та участь у ньому" загрожуватиме від 10 до 15 років позбавлення волі (зараз від 5 до 10 років). За статтею "Диверсія" посилено покарання за дії, спрямовані на пошкодження об'єктів транспортної інфраструктури та життєзабезпечення населення, а так само за заподіяння шкоди здоров'ю людей з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності країни. За ці злочини загрожуватиме до 20 років позбавлення волі (зараз 15 років).

Також Кримінальний кодекс РФ доповнюється новою статтею 284.3 ("Надання сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких Російська Федерація не бере участі, або іноземних державних органів"). За нею передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від 300 тис. до 1 млн рублів або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті