У росії помер відомий поет Лев Рубінштейн, який засуджував війну

У Москві помер у віці 76 років російський поет Лев Рубінштейн, який засуджував війну проти України. Його збила машина 8 січня, через що він отримав численні переломи та черепно-мозкову травму. Про це повідомила його дочка Марія у "Живому Журналі".

"Мій тато, Лев Рубінштейн, помер сьогодні", - написала вона у своєму блозі.

Поета 8 січня збила машина на пішохідному переході на вулиці Образцова у Москві. Його доставили в реанімацію у тяжкому стані з численними травмами та після операції занурили у лікувальний сон. На водія, який його збив, порушили кримінальну справу.

Російський поет, публіцист, есеїст, оглядач, громадський діяч Лев Рубінштейн у 2014 році був учасником конгресу "Україна - Росія: діалог" і підписав заяву, в якій вимагав "припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська та припинити військову підтримку сепаратистам на південному сході України".

Після вторгнення російських солдатів на Донбас він звернувся до українського народу з проханням вибачити росіян за те, що не зупинили "божевільного" путіна.

У 2019 році поет заявив про те, що його вкрай здивувало і розчарувало "приєднання" Криму до росії. У 2022 році він засуждував напал росії на Україну.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті