У росії новий командувач ЦВО офіційно змінив Лапіна - керував разом із "кадировцями" захопленням Маріуполя та "Азовсталі"

У росії генерал-лейтенант Андрій Мордвічов офіційно змінив генерал-полковника Олександра Лапіна на посаді командувача Центрального військового округу (ЦВО), - пише російський "РБК" 17 лютого.

Про призначення Мордвічева повідомляв у середині січня депутат Держдуми Дмитро Саблін. «Вітаю Андрія Мордвічова з призначенням на посаду командувача Центрального військового округу. Бойовий генерал, смілива людина", - написав тоді Саблін, уточнивши, що Мордвічов був поранений під час захоплення Маріуполя.

Відомо, що 47-річний генерал Мордвічов раніше командував 8-ю армією, керував армійськими підрозділами під час захоплення Маріуполя. Наприкінці березня росТВ показало відео як спростування інформації, що з'явилася, про загибель Мордвічева — на ньому той стояв поруч із головою Чечні Кадировим. "Ахмат - реальна сила!" — сказав Мордвічов на відео, після чого вони обіймаються, і Кадиров відповідає: «Ось так каже наш командувач, найкращий командувач!»

Крім того, 8 квітня Кадиров публікував відео з Мордвічовим та найманцями чеченських підрозділів, які зібралися на оперативну нараду щодо «завершальної фази спецоперації» в Маріуполі, йшлося, зокрема, і про штурм «Азовсталі». З учасниками наради Кадиров спілкувався з відеозв'язку.

 
 
 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті