У росії новий командувач ЦВО офіційно змінив Лапіна - керував разом із "кадировцями" захопленням Маріуполя та "Азовсталі"

У росії генерал-лейтенант Андрій Мордвічов офіційно змінив генерал-полковника Олександра Лапіна на посаді командувача Центрального військового округу (ЦВО), - пише російський "РБК" 17 лютого.

Про призначення Мордвічева повідомляв у середині січня депутат Держдуми Дмитро Саблін. «Вітаю Андрія Мордвічова з призначенням на посаду командувача Центрального військового округу. Бойовий генерал, смілива людина", - написав тоді Саблін, уточнивши, що Мордвічов був поранений під час захоплення Маріуполя.

Відомо, що 47-річний генерал Мордвічов раніше командував 8-ю армією, керував армійськими підрозділами під час захоплення Маріуполя. Наприкінці березня росТВ показало відео як спростування інформації, що з'явилася, про загибель Мордвічева — на ньому той стояв поруч із головою Чечні Кадировим. "Ахмат - реальна сила!" — сказав Мордвічов на відео, після чого вони обіймаються, і Кадиров відповідає: «Ось так каже наш командувач, найкращий командувач!»

Крім того, 8 квітня Кадиров публікував відео з Мордвічовим та найманцями чеченських підрозділів, які зібралися на оперативну нараду щодо «завершальної фази спецоперації» в Маріуполі, йшлося, зокрема, і про штурм «Азовсталі». З учасниками наради Кадиров спілкувався з відеозв'язку.

 
 
 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті