У росії найбільший виробник нікелю та кобальту скорочує виробництво через наслідки санкцій

Гірничо-металургійна компанія "Норнікель", яка є найбільшим виробником нікелю та кобальту в росії, планує скоротити виробництво. Про це 24 січня повідомляє Bloomberg.

"Найбільший російський виробник рафінованого нікелю, ймовірно, знизить випуск цього металу на 4-5% із рівня в 219 тисяч тонн у 2022 році через проведення ремонтних робіт, перенесених з минулого року внаслідок проблем із постачанням обладнання. Виробництво кобальту скоротиться більш ніж удвічі в порівнянні з тим, що було до вересневої пожежі на Кольській АЕС", - наводять заяву старшого віце-президента компанії Сергія Степанова.

Основними причинами такого скорочення є далеко не лише затримка ремонту заводу та одна з пожеж на НПЗ, але й той факт, що російське виробництво металів страждає від припинення постачання обладнання та технологій західними фірмами. При цьому ні США, ні Великобританія поки що не ввели санкції проти безпосередньо "Норнікеля".

Зазначимо, що "Норнікель" контролює приблизно десяту частину світового ринку нікелю. Сам метал та кобальт використовуються в батареях і мають вирішальне значення для "зеленої" революції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Офісі президента визнали, що санкції проти Росії діють, але не так, як хотілося б.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті