У росії найбільший виробник нікелю та кобальту скорочує виробництво через наслідки санкцій

Гірничо-металургійна компанія "Норнікель", яка є найбільшим виробником нікелю та кобальту в росії, планує скоротити виробництво. Про це 24 січня повідомляє Bloomberg.

"Найбільший російський виробник рафінованого нікелю, ймовірно, знизить випуск цього металу на 4-5% із рівня в 219 тисяч тонн у 2022 році через проведення ремонтних робіт, перенесених з минулого року внаслідок проблем із постачанням обладнання. Виробництво кобальту скоротиться більш ніж удвічі в порівнянні з тим, що було до вересневої пожежі на Кольській АЕС", - наводять заяву старшого віце-президента компанії Сергія Степанова.

Основними причинами такого скорочення є далеко не лише затримка ремонту заводу та одна з пожеж на НПЗ, але й той факт, що російське виробництво металів страждає від припинення постачання обладнання та технологій західними фірмами. При цьому ні США, ні Великобританія поки що не ввели санкції проти безпосередньо "Норнікеля".

Зазначимо, що "Норнікель" контролює приблизно десяту частину світового ринку нікелю. Сам метал та кобальт використовуються в батареях і мають вирішальне значення для "зеленої" революції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Офісі президента визнали, що санкції проти Росії діють, але не так, як хотілося б.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті