У росії через "пропаганду ЛГБТ" знімають із продажу не тільки світових класиків, а й Достоєвського

В РФ мМаркетплейсу "Мегамаркет" надіслали список книг, які потрібно зняти з продажу через "пропаганду ЛГБТ". Перелік із 257 найменувань опублікував журналіст Олександр Плющев, - повідомляє The Moscow News.

До списку потрапили не тільки літературні новинки, а й класика. Наприклад, маркетплейсу потрібно видалити зі свого сайту картки книжок "Нетіточка Незванова" Федора Достоєвського, "Бенкет" Платона, "Декамерона" Джованні Бокаччо, "Орландо" Вірджинії Вульф, "У пошуках втраченого часу" Марселя Пруста і "Воно" Стівена Кінга.

Серед заборонених до продажу також виявилися твори інших світових класиків - Стефана Цвейга, Андре Жида, Юкіо Місіми, Патті Сміт і Хуліо Кортасара.

Хто конкретно зажадав від маркетплейса зняти з продажу книги всіх цих авторів, Плющев не уточнив. "Мегамаркетом" володіють Сбербанк (85%), "М.Відео-Ельдорадо" (10%), а також засновник "М.Відео" і goods.ru (5%).

Видання нагадало, що в грудні 2022 року глава РФ Путін підписав закон про заборону пропаганди ЛГБТ, педофілії та зміни статі. Відповідальність за порушення закону стосується осіб будь-якого віку. До цього ЛГБТ-пропаганда була заборонена тільки серед неповнолітніх. У листопаді 2023 року Верховний суд РФ визнав екстремістським і заборонив у Росії "міжнародний громадський рух ЛГБТ".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті