У російську ЦВК подали заяву про відмову путіну в реєстрації на президентських виборах

У ЦВК РФ 22 січня подано заяву про відмову в реєстрації на виборах путіну, яку підписали понад 20 осіб. Про це повідомив активіст з Удмуртії Сергій Антонов і російський опозиційний Телеграм-канал BRIEF.

"На думку авторів заяви, основних причини для відмови Путіну в реєстрації - дві. Перша - незаконні поправки до Конституції, які дали Путіну можливість заново переобратися. І друга причина - порушення під час збору підписів - 60 тис. підписів, за підрахунками Антонова, зібрано незаконно, що перевищує 5% браку, які допустимі за законом", - пише BRIEF.

Зазначається, що серед тих, хто підписав заяву - колишні депутати Держдуми, муніципальні депутати та громадські діячі.

Коментуючи цю заяву, BRIEF пише: "Вимагати від ЦВК, щоб він визнав поправки до Конституції 2020 року незаконними і на цій підставі скасував реєстрацію Путіна, - звісно, можна, але питання все ж таки трохи не за адресою. Про незаконно зібрані підписи - аргумент, на наш погляд, набагато сильніший. Але з ним теж є проблеми. Закон містить закритий перелік для відмови в реєстрації. І перевищення допустимого шлюбу в 5% - як одна з підстав. Але проблема в тому, що які саме підписи штаб Путіна здав у ЦВК, знають тільки штаб і ЦВК. Тому не можна стверджувати, що зібрані з порушенням підписи дійшли до Центрвиборчкому". 

Раніше повідомлялося, що в рамках протестів у Башкортостані учасників війни в Україні з регіону закликають залишати позиції і повертатися на батьківщину.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті