У російській Держдумі вигадали, як погнати солдатів-строковиків на "миротворчі операції"

Російська Держдума 4 квітня схвалила у першому читанні законопроект про участь у миротворчих операціях не лише військовослужбовців-контрактників, а й солдатів-строковиків. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що законопроект у лютому підготувало міністерство оборони. Якщо проект буде прийнято як закон, то сили, що беруть участь у миротворчих операціях, формуватимуться "на добровільній основі" контрактниками та строковиками, які пройшли спеціальну підготовку.

В даний час російські збройні сили беруть участь у миротворчій місії в самопроголошеному Нагірному Карабаху (близько двох тисяч солдатів і офіцерів і сотні одиниць техніки), а також російські військові зі статусом миротворців розміщені в самопроголошеному Придністров'ї (440 військовослужбовців). У Карабаху російські сили розміщені терміном на п'ять років відповідно до тристоронньої домовленості з Вірменією та Азербайджаном. Влада Молдови, у свою чергу, наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я.

Після розпаду СРСР росія на правах держави-правонаступника продовжила участь у низці місій ООН з підтримки миру. Також є миротворчий контингент ОДКБ.

Російська влада обіцяла, що військовослужбовці-строковики не залучатимуться до так званої спеціальної військової операції, як офіційна Москва називає війну в Україні. Цю "операцію" російська влада миротворчою не називає.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті