У РНБО заявили, що росія не є державою, і це показав заколот Пригожина

Спроба перевороту, здійснена ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, показала, що росія не є державою. Захід має зрозуміти, що осія роздроблена і немає сили, здатної утримати її разом. Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, у інтерв'ю виданню Bild.

"Ми повинні до розпаду Росії готуватися. Ми говоримо про це вже рік. Майте на увазі, що процеси, які вже почалися в Росії, не зупинити. Росія буде роздроблена, і світ має до цього підготуватися", - заявив він.

Данілов підкреслив, що вже видно, що в росії будь-яке військове угруповання може діяти самостійно.

"Воно може захопити будь-який ядерний об'єкт, будь-яку ядерну зброю, і що ситуація в Росії вже вийшла з-під контролю", - заявив секретар РНБО.

Він додав, що ситуація може перерости в "дуже небезпечний вибуховий процес, який буде абсолютно неконтрольованим".

При цьому Данілов підкреслив, що для нього зрозуміло одне - російська імперія впала.

За його словами, Захід повинен розпрощатися з ілюзією, що росія продовжить існувати в її нинішньому вигляді.

"Кремль не може контролювати таку велику територію, у нього немає можливості. Не можуть цього гарантувати і збройні сили Росії. Друга за потужністю армія у світі - вона не існує", - наголосив секретар РНБО.

Він додав, що під час бунту Пригожина Україна аналізувала, як із ним справляються в російських регіонах.

"У нас є аналіз того, як реагували регіони під час бунту Пригожина. Я можу сказати, що на підставі цих аналізів можна сказати, який вигляд матиме Росія після розпаду. Татарстан буде окремо, Дагестан буде окремою країною, яка не має нічого спільного з Росією. Це колонії Російської Федерації", - підкреслив Данілов.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті