У РНБО пригрозили ініціаторам Будапештського меморандуму

Ініціатори Будапештського меморандуму продовжують пропонувати Україні ідеї щодо гарантій безпеки. Це може закінчитися для них статтею про держзраду. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону 10 липня.

Він наголосив, що нашій країні зараз необхідно уважно спостерігати за можливим наданням гарантій безпеки за ізраїльською моделлю, яка передбачає надання зброї, щоб "не сталося так, як з меморандумом, який готували у 1994 році".

"Я хочу звернути увагу, що люди, які готували меморандум у 1994 році, вони і зараз під ногами перебувають у деяких процесах і так само пропонують нам певні речі. Дорогі друзі, ми дуже уважно відстежуємо всі ваші процеси, вам потрібно припинити займатися цією дурнею. Тому що країна вам цього не пробачить", - зазначив Данілов.

За його словами, якщо такі люди й надалі пропонуватимуть Україні якусь нісенітницю, то це "може закінчитися для них дуже небезпечно, 111 статтю (про держзраду) ніхто ні для кого не скасовував".

Секретар РНБО уточнив, що ці люди мають дипломатичний статус. Вони намагаються вести переговори "за спинами українського народу".

"Лавров зустрічався в США з тими людьми, які не мають відношення зараз до політики у Вашингтоні, але мають бажання на щось впливати, з ними спілкувалися. Майте на увазі, що у нас так само є такі люди, які вдають, що вони від імені українського народу можуть щось вирішувати", - додав чиновник.

Як повідомлялося, у РНБО заявили, що росія не є державою, і це показав заколот Пригожина.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті