У РФ підрахували, що на відновлення зруйнованих окупованих територій Донбасу та півдня України необхідно мінімум 350 мільярдів

Мінімум 350 мільярдів рублів необхідно. Такі цифри назвав міністр будівництва та житлово-комунального господарства РФ Ірек Файзуллін в інтерв'ю офіційному російському ЗМІ.

"Обсяг робіт, звичайно, величезний. Вже підраховано і затверджено, що вся "капіталка" та ремонт обійдуться приблизно 300 мільярдів рублів федеральних коштів - це на чотири регіони. Плюс ми взяли спеціальний казначейський кредит ще 50 мільярдів - на відновлення комунальної інфраструктури", – визнав він масштаб руйнувань.

За словами міністра країни-агресора, на відновленні окупованих після 24 лютого міст України потрібно не менше двох років. "Але це дуже умовний термін, оскільки на територіях, як і раніше, ведуться бойові дії і триває руйнація інфраструктури та капітальних об'єктів", - заявив Файзуллін.

"Ми поки ще до ладу навіть не увійшли на звільнені (окуповані – "ОстроВ") території, не встигли їх обстежити. Я уявити собі не можу, скільки там всього потрібно буде відновлювати та будувати з нуля", - розповів він.

Як повідомлялося раніше, ЗС РФ та ПВК "Вагнер" застосовують в Україні тактику випаленої землі та практично руйнують усе на своєму шляху.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті