У РФ порушили 400 кримінальних справ за "фейки" про російську агресію проти України та "дискредитацію" окупантів

У РФ порушили 400 кримінальних справ за "фейки" про російську агресію проти України і "дискредитацію" окупантів. Про це заявив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, - пишуть російські ЗМІ.

За його словами, за "фейки" про війну порушили 303 кримінальні справи. Ще 99 справ порушили за статтею про "дискредитацію" російської армії.

Як повідомлялося раніше, "фейками" в "СВО" в Росії визнають будь-яку інформацію, яка не відповідає офіційним заявам влади: про втрати особового складу і техніки, про безчинства окупантів тощо. "Дискредитацією" учасників "СВО" вважається згадка про вчинені ними військові злочини, кримінальне минуле тощо.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті