У РФ дали "правову оцінку" заявам пропагандистки Симоньян, у яких вона пропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром

Заяву російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка пропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром, розглянули правоохоронні органи РФ, проте жодного порушення законодавства не виявили. Про це йдеться у відповіді МВС на запит депутата Мосміськдуми Євгена Ступіна, повідомив Ступін у своєму Телеграм-каналі 20 листопада.

"Під час проведеної перевірки підстав для реагування відповідно до Федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності" не виявлено", - йдеться у документі.

"Звичайно, це ж не антивоєнні цінники у магазині клеїти", - зазначив Ступін у коментарі, маючи на увазі вирок художниці Саші Скочиленко за антивоєнну акцію. Вона замінила цінники у магазині на наклейки з інформацією про кількість жертв війни в Україні й закликами зупинити її. 16 листопада суд у російському Санкт-Петербурзі засудив Скочиленко до 7 років колонії, визнавши її винною у поширенні так званих фейків про армію.

Раніше повідомлялось, що після слів про ядерний вибух над Сибіром на пропагандистку Симоньян поскаржилися в Слідком РФ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті